Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα, 15η Ιουνίου 2020

Στην πρόσφατη συνάντηση, που είχαμε ως παράταξη με τη Διοίκηση της Εταιρείας, θέσαμε τα θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους, και σας ενημερώνουμε τα εξής:
Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (Ε.Υ.Σ.)
Επισημάναμε την αντίθεσή μας και τους κινδύνους (αύξηση τιμής του νερού, συνάδελφοι, που εργάζονται στο Ε.Υ.Σ.),  καθώς και σοβαρά νομικά κωλύματα, που υπάρχουν ως προς την πρόθεση του Υπουργείου να συνάψει συμβάσεις για Τεχνικούς, Χρηματοοικονομικούς και Νομικούς Συμβούλους με σκοπό τη διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του Ε.Υ.Σ. της Αττικής, στην παρούσα  περίοδο, που είναι ήδη σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου. Η Διοίκηση μας ανακοίνωσε ότι, εάν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία με το Υπουργείο για το συγκεκριμένο θέμα και προχωρήσει ο Διαγωνισμός, θα συμμετάσχει και  η ίδια η Εταιρεία για να αναλάβει την διαχείριση του Ε.Υ.Σ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Για το θέμα των προσλήψεων, που έχουν καθυστερήσει αδικαιολογήτως μεγάλο χρονικό διάστημα με ό,τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία  πολλών Υπηρεσιών της Εταιρείας, καθώς και για το πού θα μπορέσουν να στεγαστούν όταν προσληφθούν με το κτιριακό πρόβλημα, που υπάρχει, μας ενημέρωσε ότι μετά από επικοινωνία, που είχε, βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού  για την τελική υπογραφή και την έκδοση του ΦΕΚ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Επισημάναμε ότι η αξιολόγηση του Προσωπικού θα πρέπει να είναι αντικειμενική και όχι ένας αδόκιμος τρόπος να χρησιμοποιείται για παραταξιακές, κομματικές και προσωπικές διαφορές προς τους υφιστάμενους βαθμολογούμενους, όπως επανειλημμένα έχει γίνει στο παρελθόν με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται συνάδελφοι. Επίσης προτείναμε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογηθούν και οι αξιολογητές από το προσωπικό.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
Η Θέση μας σχετικά με την απόλυση της εργολαβικής υπαλλήλου ήταν μία και μοναδική, να μη χάσει τη δουλειά της . Μας διαβεβαίωσαν λοιπόν πως έχει επικοινωνήσει η Διοίκηση με την εργολαβική εταιρεία και απαίτησαν την επαναπρόσληψη της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Τέλος σχετικά με τα κουπόνια, που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων, θα δοθούν κανονικά, όπως επίσης και για τους φοιτητές που προσλαμβάνει η εταιρεία για τους καλοκαιρινούς μήνες θα ισχύσει και φέτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.