Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. «Το μπάχαλο… και οι μπαχαλάκηδες!»

 


Αθήνα, 17.5.2021

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Η Παράταξη της ΔΑΚΕ από το χρονικό διάστημα, που ανέλαβε η νέα Διοίκηση, δεν εξέδωσε ανακοίνωση, που να απευθύνεται στη στελέχωση του Οργανογράμματος, θέλοντας να της δώσει χρόνο για να γνωρίσει τα στελέχη της εταιρείας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, κύριο μέλημά της ήταν να τρέξει «έργα» με στελέχη, που βρήκε τοποθετημένα από προηγούμενη Διοίκηση, και με εξωτερικούς συνεργάτες, χωρίς να κάνει τον κόπο να γνωρίσει και άλλα στελέχη, που ήταν στο «ψυγείο» από προηγούμενες Διοικήσεις.

Ύστερα από δύο σχεδόν χρόνια, που άλλαξε η Διοίκηση, και ενώ μία από τις πρώτες αποφάσεις, που έλαβαν ως Διοικητικό Συμβούλιο ήταν οι αυξήσεις των μισθών τους, θυμήθηκαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί νέο οργανόγραμμα και επειδή «δε γνώριζε» τα στελέχη της Εταιρείας αποφάσισε να πληρώσει εξωτερικούς συμβούλους, για ακόμη μία φορά, έτσι ώστε με κάποιο τρόπο να τα γνωρίσει επιτέλους και να τα αξιολογήσει!

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, δημιουργίας και επεξεργασίας από εξειδικευμένους(!) και καλοπληρωμένους συμβούλους, παρουσιάστηκαν μετά από συνεχόμενες αναβολές και με προσωρινή εφαρμογή ως το τέλος του χρόνου πάλι, κάποιες επανατοποθετήσεις στο περιβόητο οργανόγραμμα!

Με ποια εγχώρια ή διεθνή πρότυπα και κριτήρια αποφασίσθηκε συγκεκριμένος χρόνος προϋπηρεσίας στην Εταιρεία αλλά και σε θέσεις ευθύνης; Γιατί 15 και 8 και όχι 3 ή 5 ή 12 ή 20; Στην τύχη όλα ή μπορεί να χαρακτηριστεί «φωτογραφικός» εξυπηρετώντας στελέχη προσκείμενα στην προηγούμενη Διοίκηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Δυστυχώς, πλέον των άλλων, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Διοίκησης να φέρει από την «αγορά» φωστήρες για να στελεχώσουν θέσεις Γεν. Δ/ντών!

Σε ποια περαιτέρω εξέλιξη, ανάπτυξη και διεύρυνση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Ε.ΥΔ.Α.Π. αναφέρεται η Διοίκηση, όταν η ίδια απαξιώνει το στελεχιακό δυναμικό της Εταιρείας και το θεωρεί «ανεπαρκές» μετά τις πρόσφατες αξιολογήσεις – φιάσκο;

Αν το προσωπικό της Ε.ΥΔ.Α.Π. είναι ανεπαρκές - κατά αυτούς, σε ποιους οφείλεται τότε η οικονομική ευρωστία της Εταιρείας και η δυνατότητα της Διοίκησης να επιστρέφει εκατομμύρια στους μετόχους και υψηλό μέρισμα;

Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, πορευόμαστε ως Εταιρεία με ένα και μοναδικό σκοπό, να ροκανίσουμε το χρόνο «αφού τα στάδια της προκήρυξης είναι πολλά», που είναι το μόνο εμπόδιο. Έτσι θα προβούν για αυτούς στο αυτονόητο. Θα γεμίσουν την Εταιρεία με Γενικούς Διευθυντές από την «αγορά», που θα έρθουν για να μας σώσουν από την καταστροφή, αφού τα στελέχη της Εταιρείας είναι ανίκανα να διοικήσουν!

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο ξεπουλήματος της Εταιρείας κομμάτι-κομμάτι!

Καλούμε τη Διοίκηση άμεσα να ανακαλέσει την απόφαση και πρόθεσή της,  γιατί παρά τα εσωτερικά μας προβλήματα και διχόνοιες, που προκαλούν κάποιοι, το προσωπικό ενωμένο και αποφασισμένο θα είναι απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις!

 

Υ.Γ. Για την επικίνδυνη, ανεύθυνη και καταστροφική παρέμβαση  «μπαχαλάκηδων» της αυτοαποκαλούμενης ΟΜ.Ε. της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον ΟΜΕΔ για μεσολάβηση και διαιτησία για τη νέα Σ.Σ.Ε. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας, τη χρονική στιγμή, που είναι ήδη σε εξέλιξη η διαπραγμάτευσή της και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ                                                                             ΤΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.