ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!



8η Οκτωβρίου 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π., την Παρασκευή, 5.10.2018, όλες/όλοι οι παρευρισκόμενες/οι είχαμε την εμπειρία της πιο «θλιβερής» συνεδρίασης, που έλαβε χώρα ποτέ στα χρονικά.  Όσες/Όσοι συνάδελφοι παρευρέθησαν, έμειναν άφωνες/άφωνοι με τις αποκαλύψεις, αλλά και με το «αμήχανο» θράσος των στελεχών της Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε. Σας ενημερώνουμε ότι επιμέναμε να θέτουμε ως παράταξη, εκπροσωπώντας τους εργαζομένους, συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π., σε σχέση με τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του Ελέγχου, που διεξήγαγε η Εξελεγκτική Επιτροπή.


Σε αυτές τις δίκαιες, εύλογες και νόμιμες ερωτήσεις δεν λάβαμε απάντηση. Μόνο ανακοινώσεις, που μας κατηγορούσαν ως δήθεν λασπολόγους και συκοφάντες. Η «περίεργη» κατά το πλέον «αισιόδοξο» σενάριο άρνηση της Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π., που ηγείται της Ομοσπονδίας, να μας γνωστοποιήσει τα στοιχεία, που ζητήσαμε, ενδεικτικά κινήσεις λογαριασμών, εντολές εμβασμάτων, εκδόσεις και πληρωμές επιταγών, αναλήψεις μετρητών από κάρτες, δεν μας πτόησε και τρία μέλη του Δ.Σ. από διαφορετικές παρατάξεις, ως εκπρόσωποί τους, οι κ.κ. Κυρίτσης Δημήτρης (Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.), Μερσινιάς Αλέκος (ΣΕΚΕΣ Ε.ΥΔ.Α.Π.) και Σκόνδρας Θανάσης (ΠΑΣΚΕ Ε.ΥΔ.Α.Π.), έπραξαν τα νόμιμα και αναγκάστηκαν να τα αναζητήσουν και να τα συγκεντρώσουν, προκειμένου να αποκαλύψουν τις απαντήσεις με μοναδικό γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων, τους οποίους εκπροσωπούν.

Το έπραξαν, λοιπόν,  μέσα από επίσημα έγγραφα, τα οποία κατέθεσαν, ως όφειλαν, στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ενδεικτικά, χωρίς απόφαση ή/και έστω ενημέρωση του Δ.Σ., όπως προβλέπεται, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:

Ανοίχθηκε δεύτερος τραπεζικός λογαριασμός της Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. χωρίς Απόφαση του Δ.Σ. και χωρίς – έστω – ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. Από τον συγκεκριμένο λογαριασμό έχουν εκδοθεί επιταγές, κάρτα συναλλαγών και αναλήψεων μετρητών.

Αυτός ο παντελώς όχι μόνο άγνωστος σε εμάς, αλλά και ανύπαρκτος δήθεν κατ’ αρχάς τραπεζικός λογαριασμός, εμφανίζει κινήσεις για έξοδα καταναλωτικά, που ουδεμία σχέση έχουν με τα έξοδα της Ο.Μ.Ε. και των εργαζομένων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: μπουζούκια, μεζεδοπωλεία, καταστήματα επώνυμων ρούχων, εσωρούχων και καλλυντικών, ταξίδια, αλλά και αναλήψεις μετρητών.

Τα έξοδα αυτά δεν είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο εξόδων της Ο.Μ.Ε.

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ουδέποτε – κατά πληροφόρησή μας – γνωστοποιήθηκε στις Ελεγκτικές Επιτροπές, που ασκούσαν έλεγχο από του έτους 2015 έως και σήμερα (διαδοχικά), ούτε βέβαια τα στοιχεία των ανωτέρω επιταγών ή της κάρτας/των καρτών, που συνδέονται με τον άγνωστο στα μέλη του Δ.Σ. λογαριασμό.

Τι μας απάντησαν τα στελέχη της Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. στο Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε.;
            Τι θα απαντήσει ο επικεφαλής της παράταξης, κ.κ. Αγγελάκης Μανώλης;
            Συμμετείχε, συγκάλυπτε, γνώριζε ή όχι;
            Αναμένουμε απαντήσεις και – μετά από αυτές – τα συμπεράσματα δικά σας!

Αφού, αρχικά, απέφυγαν «τεχνηέντως» να απαντήσουν, τελικά παραδέχτηκαν ότι υπάρχει αυτός ο λογαριασμός… Στη συνέχεια, μας «αποκάλυψαν» ότι ο δεύτερος, άγνωστος σε εμάς, τραπεζικός λογαριασμός, είναι ανενεργός… Σε ερώτησή μας – γιατί «ανενεργός», σημαίνει «νεκρός», δηλαδή χωρίς την παραμικρή κίνηση, επέμειναν. Όταν πλέον καταθέσαμε ενδεικτικές τραπεζικές κινήσεις από τον δεύτερο λογαριασμό, άσχετες προς την δράση και δραστηριότητα της Ο.Μ.Ε., που νόμιμα ευρίσκονται στην κατοχή μας, αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της κατοχής μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μία «γραμμή» υπεράσπισης παρανόμων ενεργειών εις βάρος των εργαζομένων και των εισφορών τους.

Δεν το ανεχθήκαμε… και εξακολουθήσαμε υπέρ Σας! Για εμάς η εντολή της ψήφου έχει άλλη αξία! Είναι εντολή! Είναι εκπροσώπηση!

Είναι φανερό από τα αποδεικτικά έγγραφα, αλλά και από την «ιδιότυπη» ομολογία στελέχους της Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. ότι «είχε προσωπική ανάγκη», σε συνδυασμό με τις ανωτέρω κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού ( ενδεικτικά: μπουζούκια, μεζεδοπωλεία, ταξίδια, εσώρουχα, καταναλωτικές ανάγκες ), θέση, την οποία υιοθέτησαν και τα άλλα στελέχη της Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.,  ότι κάποιοι πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, που τους ψήφισαν, επέδειξαν στάση, που αντίκειται σε κάθε έννοια συνδικαλιστικού, αλλά πολιτικού και παραταξιακού ήθους.

Συγκεκριμένα:

Αφού ανέκυψαν αυτά τα σοβαρά στοιχεία και το ζήτημα νομιμότητας, αλλά και ηθικής τάξης για τη λειτουργία, δράση και δραστηριότητα του Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε., τα στελέχη της Α.Κ.Ε. εκ νέου «αμήχανα» επέμεναν μόνο στο με ποιο τρόπο βρέθηκαν τα στοιχεία αυτά στα χέρια μας και στο να μην χάσει η Α.Κ.Ε. τις θέσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Μ.Ε. Ε.ΥΔ.ΑΠ.

Εάν είχαν ίχνος ευθιξίας τα μέλη της Α.Κ.Ε., θα είχαν παραιτηθεί από κάθε θέση ευθύνης εωσότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος τόσο από τον Ορκωτό Ελεγκτή, όσο και από τις Εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες έχουμε ήδη προσφύγει.  Η ελάχιστη αποδεικτική εγγύηση οποιασδήποτε διαδικασίας – συνδικαλιστικής, δικαστικής ή και απλώς ανθρώπινης – είναι η απομάκρυνση οποιουδήποτε κατ’ ελάχιστον εμπλεκομένου στην εν λόγω υπόθεση. Ο,τιδήποτε άλλο προκαλεί εύλογες απορίες…

Εξηγούμαστε: Περαιτέρω «ανησυχία»! Για την έρευνα, για την διαδικασία, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την αλήθεια!

Η Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. αμφισβήτησε τα στελέχη της Α.Κ.Ε. με θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. και αναμένουμε τη συνέχεια στο Συνέδριο της Ο.Μ.Ε., που θα διεξαχθεί στις 25.10.2018.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι όσα καταθέσαμε στο Δ.Σ. αποτελούν «δείγμα». Όσο εξελίσσεται η δικαστική διαδικασία, δηλαδή η έρευνα, θα σας ανακοινώνουμε τα νεώτερα στοιχεία.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι κάποια άτομα, που κάποτε ανήκαν στην Παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π., επέλεξαν να αποσπασθούν από μία υγιή και «δίπλα» στον εργαζόμενο παράταξη, προκαλώντας προεκλογικό εσωτερικό «εμφύλιο πόλεμο» με μοναδικό σκοπό την εν τέλει εκτέλεση «σχεδίων», που δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν με τη δική μας έγκριση/υπογραφή ή έστω ανοχή.

Αυτό αποδείξαμε στο τελευταίο Δ.Σ. και αυτό θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε με όποιο προσωπικό ή και περαιτέρω κόστος.

Τα ηθικά στελέχη της Α.Κ.Ε. εξακολουθούν να τους στηρίζουν;

Αντιλαμβάνεστε ότι η θλίψη είναι παρούσα μαζί με την εύλογη ανησυχία για πρώην συναγωνιστές μπροστά στην πιθανότητα ο πραγματικός λόγος της διάσπασης να ήταν η ενέργεια παρανόμων πράξεων, στις οποίες δεν θα εύρισκαν συνεργούς ή έστω και αρωγούς.

Ποτέ εις βάρος των συναδέλφων μας! Ποτέ παρανομούντες!

Ευτυχώς ή ενδεχομένως και «δυστυχώς» για εμάς και τις οικογένειές μας και τη σωματική μας ακεραιότητα δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μετά την αποκάλυψη «του αίσχους» αναμέναμε μόνον ανίερες επιθέσεις! Η παράταξή μας – δυστυχώς – αρχίζει να επιβεβαιώνεται!

Είμαστε έτοιμοι, είμαστε «εδώ», είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος της εντολής σας! Υπάρχει, άλλωστε, η λαϊκή ρήση « Φωνάζει ο κλέφτης…»….

Γνωρίζουμε ότι θα ακούσουμε πολλά, θα βιώσουμε πολλά, θα αντιμετωπίσουμε πολλά… Θα εξακολουθήσουμε υπεύθυνα στην εντολή σας να μην φοβόμαστε! Η λάσπη και το κακό επιστρέφουν στον αποστολέα τους! Με μοναδικό γνώμονα τα δικαιώματα των συναδέλφων μας δεν φοβόμαστε… Η αλήθεια έχει τον μοναδικά δικό της τρόπο να αναδύεται στην επιφάνεια… Πέρα και πάνω από «υπόγεια» συμφέροντα και «υπόγειες» συνεννοήσεις… Πέρα και πάνω από απειλές και «αλισβερίσια»…

            Σε αυτή τη μακρά χρονική συγκυρία, που «δοκιμάζεται» η χώρα, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές μας,  ήρθε η στιγμή ο συνδικαλισμός να αποκτήσει την αξία, που του πρέπει, και ας ξεκινήσει αυτό από εμάς…

Με εκτίμηση και σεβασμό πάντα στους συναδέλφους μας!


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Από το Blogger.